CULINARO SHIBUI Set 3 cutite bucatarie in cutie lemn, maner din lemn, forjate manual.
Sunt realizate conform cu traditiile japoneze si sunt forjate manual, astfel fiecare cutit este unic prin forma si aspect.
Cutitele sunt fabricate din otel inoxidabil 420J2 si au maner din lemn.
Setul contine:
1 x Cutitul bucatarului - 19,8cm
1 x Cutit Santoku - 15,8cm
1 x Cutit pentru legume - 16,7cm
1 x cutie lemn
Instructiuni de curatare:
- Spalati cutitul inainte de prima utilizare.
- Cutitul nu se poate spala in masina de spalat vase.
- Spalati cutitul cu apa calda si o cantitate mica de detergent lichid neabraziv.
- Inainte de depozitare asigurati-va ca este uscat in totalitate.
- Spalati si uscati cutitul imediat dupa utilizare. Daca cutitul ramane in contact cu lichide sau alte substante pentru un timp indelungat, exista riscul de aparitie a petelor de rugina.
- Cutitul se poate pata usor la prima utilizare datorita staratului protector aplicat otelului. Acest lucru este normal si eventualele pete vor disparea dupa utilizare.
Instructiuni de intretinere:
- Daca nu folositi cutitul pentru o perioada lunga de timp, este recomandat sa il ungeti usor cu ulei. Este de preferat sa NU folositi ulei de masline pentru ca acesta va deveni lipicios si poate mirosi.
- Daca manerul incepe sa se usuce, acesta poate fi uns cu ulei pentru lemn precum uleiul de migdale sau uleiul din seminte de struguri. Este de preferat sa NU folositi ulei de masline pentru ca acesta va deveni lipicios si poate mirosi.
- Nu folositi cutitul pentru a taia oase sau alimente inghetate.
- Pentru a preveni tocirea prematura a cutitului este recomandat sa folositi tocatoare din lemn sau plastic.